Канят норвежци да инвестират в бизнес зона „Перистър“

Зам.-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров се срещна с представители на българска и норвежка неправителствени организации и обсъди с тях възможностите за сътрудничество между Разград и норвежкия град Кристиансен, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Председателят на разградското сдружение „Клуб за обществена подкрепа и гражданска активност“ Милена Орешкова и Ларс Соевтестад от норвежката организация CBNRM Networking представиха дейностите по проект, който реализират съвместно и по който през месец май делегация от Разград посети град Кристиансен.
Ларс Соевтестад заяви, че сътрудничеството между Разград и Кристиансен може да продължи не само в сферата на гражданското общество, но и в местната власт и в бизнес инициативи, както и по отношение на публично-частното партньорство. Мирослав Грънчаров увери, че ръководството на Община Разград приветства сътрудничеството и обмена на добри практики между различни региони и държави. Той допълни, че в момента местната управа работи по разширяване на бизнес зона „Перистър“, която би могла да представлява интерес и за норвежки инвеститори. Регионът предлага и възможности за туризъм – допълни заместник-кметът Мирослав Грънчаров.
Ларс Софтестад се срещна и с областния управител Драгомир Златев иполучи уверение, че ще продължи да подкрепя изпълнението на проекта и ще работи за гарантиране на устойчивост и надграждане на постигнатите резултати, допълванат информацията от областната администрация.
Драгомир Златев сподели, че е посещавал Норвегия в рамките на учебно пътуване за запознаване с добри практики в сферата на правосъдието.Обсъдени бяха идеи за бъдещи съвместни проекти на Областна администрация Разград с норвежки партньори.
А след това в конферентната зала в интерактивния музей в Археологическия резерват „Абритус” се проведе работна среща на норвежкия гост с представители на бизнеса от региона.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.