Кандидатът за премиер с втория мандат – Николай Денков или Надежда Йорданова?

След гласуването и отхвърлянето на проектокабинета на проф. Николай Габровски, от ПП изразиха готовност заедно с “Демократична България” да съставят правителство с втория мандат с ясни приоритети и гаранции.

“Продължаваме Промяната” ще номинира за министър-председател бившия образователен министър Николай Денков, сочи информация на NOVA.  Очаква се номинацията му да бъде обявена на пресконференция в четвъртък следобед.

Друго име, което бе коментирано в медиите като евентуален кандидат за премиер, е това на бившия правосъден министър Надежда Йорданова от ДБ.

Самата Надежда Йорданова от парламентарната група на „Демократична България“ отрече да е обсъждана възможността тя да е кандидат-премиер с втория мандат. Премиерът ще бъде посочен от „Продължаваме Промяната“, заяви тя в отговор на журналистически въпрос в парламента.

“Има нужда от законодателни решения, които трябва да бъдат приети, за да се осъществи втория мандат. На председателски съвет днес тези въпроси ще бъдат обсъдени сериозно”, заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ, в кулоарите на парламента.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.