Кандидати за народни представители на „Демократична България“ дариха кръв в помощ на нуждаещи се от животоспасяване

В Световния ден на доброволния кръводарител кандидати за народни представители на „Демократична България“ от Разград дариха кръв в помощ на нуждаещи се от животоспасяване.

Днес това сториха Нихат Расим и Мирослав Цанев. Заради ангажименти, други от листата ще го направят в сряда.

По идея на Нихат Расим, който от кандидатите на десницата не може да дари кръв по здравословни причини, ще осигури свой заместник за участие в доброволческата акция.

„Днес е Международният ден на кръводаряването. И ние – кандидатите за народни представители на „Демократична  България“ от Разградски избирателен район, решихме да участваме. Това е нашият знак към обществото да има по-голямо доверие в кръводаряването“, каза водачът на листата Иво Димитров. „Само една четвърт от кръвопреливанията в България са с кръв от доброволци. Докато процентът в развитите страни е, към които ние се стремим да се приобщим, е много по-голям. Днешният ни акт е чисто човешки, не е обвързан с политика, а е пример за хората да използват своята възможност да помагат на нуждаещите се и да спасяват животи“, допълни Иво Димитров.

Денят доброволния кръводарител се отбелязва в цял свят вече 11-а поредна година на 14 юни – рожденият ден на Карл Ландщайнер, австрийски биолог и лекар, откривател на системата за класификация на кръвните групи “АВО”.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.