Какво време ни очаква до края на януари?

Динамично и сравнително топло за края на януари ще се задържи времето през следващите дни. Днес облачността ще се увеличи, ще е предимно висока и средна, но валежи са малко вероятни.

Видимостта в следобедните часове ще се подобрява, но на отделни места в низините и котловините, през по-голямата част от деня, ще остане намалена.

Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до умерен и с него ще се пренася по-топъл въздух. Дневните температури ще са в широки граници – от 1-3 градуса в Северозападна до 10 – 12 градуса на места в Югоизточна България и Предбалкана.

Във вторник в източната половина от страната ще се усили южният вятър и дневните температури там ще са високи: над 10 градуса, на места до 15; по-ниски ще остават в Западна България, особено в северозападните райони, където има снежна покривка.

До петък по-малка е вероятността за валежи в източните райони, а в петък ще превали и там, с тенденция към спиране. През почивните дни ще е без валежи, отново ще се усили южният вятър и дневните температури ще се повишат, по-съществено в Източна България.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.