Кабинетът прие план за изпълнение на стратегията за хората с увреждания до 2020 г.

Подобряване на достъпа на хора с увреждания до публични и жилищни сгради, финансиране на проекти за започване на самостоятелна стопанска дейност, стимулиране на работодатели да създават по-добри условия за работници с намалена работоспособност – това са част от мерките, заложени в Плана за изпълнение на Националната стратегия за хората с увреждания за периода 2019-2020 г., който беше одобрен от правителството днес, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Документът съдържат конкретни мерки и дейности на държавните институции, които имат отношение към политиката за хора с увреждания и прилагането на Конвенцията за правата на хората с увреждания.

Близо 500 хил. души с увреждания са получили пари от държавния бюджет през 2018 г.

За добавки за социална интеграция през същата година са били платени над 151.5 млн. лв., се посочва в Доклада за изпълнението на Националната стратегия за хората с увреждания в периода 2016 – 2018 г., който беше одобрен днес от правителството.

Акцентът в документа е поставен върху изпълнението на Закона за интеграция на хората с увреждания. Докладът отчита също дейността на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет, се посочва в съобщението.

ДНЕВНИК

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.