И танцуващите момичета и момчета от ТТФ „Пулс” доказаха, че децата  на Разград са талантливи

На Тринадесетия международен фестивал „Танцуваща река“ в Русе участниците бяха над 700 от България, Румъния и Италия и се състезаваха в няколко танцови стила. Театрално-танцова формация „Пулс” се представи с дебютна програма.

Само два от танците са познати, но в тях участват нови изпълнители. Купите и медалите, които извоюваха, са естествен завършек на сериозната  и упорита работа на младите таланти.

Наградени са 8 от танците на формацията – три втори награди, четири трети и една поощрителна награда. Категориите, в които взеха участие танцьорите от „Пулс”, бяха с много участници и поради това конкуренцията беше голяма. В соловите изпълнения в трета възрастова група   Десислава  Тодорова с танца „Всичко от мен“ получи сребърен медал, в първа възрастова група отново с втора награда бе отличен Николай Симеонов с танца „Виж ме такъв“, в същата възрастова група с трета награда бе отличена Йоана  Тодорова с танца „Разкъсана“. Във втора възрастова група, където конкуренцията бе най-голяма, трето място завоюва авторският танц „Зазоряване“ на Виктория Красимирова, а с поощрителна награда бе удостоен танцът „Преди да падна“ на Деяна Мартинова. Още три танца  от груповите изпълнения бяха отличени с едно второ и две трети места.

Във фестивала взеха участие още три състава от Разград, които също се представиха достойно и извоюваха купи и медали и още веднъж доказаха, че децата на Разград са амбициозни и талантливи.

Въпреки напрегнатата подготовка за предстоящия  Международен фестивал на танцовия театър в Разград, където танцьорите от „Пулс” са домакини, те се представиха отлично. Това ще им даде стимул да посрещнат следващото изпитание и да танцуват редом със студентите по съвременна хореография и с известни актьори като Герасим Дишлиев, Методи Янакиев от Македония и професор Александър Илиев.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.