И гимназистите остават по домовете си до края на първия учебен срок

И учениците от пети до дванадесети клас остават на дистанционна форма на обучение до 31 януари 2021 година – сиреч, до края на първия учебен срок.

Това става ясно от заповед на просветния министър Красимир Вълчев от днес, последния ден на 2020 година, която още не е публикувана в сайта на ведомството, но вече е разпространена из социалните мрежи. Има я и в сайтове на регионални управления на образованието в страната.

Контролът на изпълнението на заповедта се възлага на регионалните управления на образованието и трябва да се доведе до знанието на директорите на училищата. Което явно става, защото на сайтове на училища се появиха съобщения, свързани със съдържанието на въпросната заповед на просветния в министър.

Припомняме, че по-рано днес правителствената пресслужба съобщи официално следното за работното съвещание, което министър-председателят Бойко Борисов проведе с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри: „Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и директорът на „Пирогов“ Асен Балтов изразиха подкрепа за отварянето на 4 януари на яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас. Същевременно подчертаха, че обстановката ще се следи непрекъснато, за да може през  януари да се вземе решение и по отношение на останалите класове в училищата“ – край на цитата.

/e-Razgrad/

Очаквайте подробности

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.