И втората проба на бебето от Ясеновец е положителна за COVID-19, това важи за баба му, още две деца и двама възрастни от Бърдоква /обновена/

И варненската лаборатория потвърди положителния тест за COVID-19 у четиримесечното бебе от Ясеновец, за което съобщихме вчера. Новото е, че носител на заразата е и баба му. Това съобщи началникът на микробиологичната лаборатория в разградската болница д-р Екатерина Кубратова.

Във Варна днес са изпратени и положителни проби за коронавируса на две 16-годишни деца от Бърдоква, както и на сестрата, и на майката на първата заболяла в това село.

По информация на д-р Ася Генева – директор на РЗИ – Разград, изготвено е предписание за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки в детското отделение на болницата, допълниха информацията от пресцентъра на областната администрация. Взети са PCR тестове на целия персонал на отделението, който се е самоизолирал, до излизане на резултатите. Предстои да се вземат проби за изследване на всичките три деца, настанени в отделението.

Заразените са са били настанени в друг сектор на отделението и не са имали контакти с останалите деца. Вече са преместени в Инфекциозното отделение на болницата и са в добро здравословно състояние, и ще останат под наблюдение до отчитане на 2 отрицателни резултата.

Предстои вземане на проби от контактните на бебето и баба му лица.

От началото на пандемията до днес в Разградско  потвърдените случая на COVID-19 са девет /с новооткритите пет/. Под задължителна домашна карантина за 14 дни са поставени 733 лица, завърнали се от страни, ендемични за коронавирус.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.