Италия прекърши мечтата на Англия и се качи на европейския трон

Италия е европейски шампион, след като надви Англия в емоционален финал на “Уембли” след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията срещата завърши 1:1, а при изстрелите от бялата точка италианците се наложиха с 3:2.

Скуадрата ликува с европейската титла за втори път след 1968 г. Тимът изигра много силно първенство, в което затвърди страхотната си форма и продължи серията си без загуба, която вече е 34 поредни двубоя.

За сметка на това дългото чакане на Англия без трофей продължава. След полуфиналите на Евро 96 и световното първенство през 2018 г. “Трите лъва” отново останаха на крачка от златото. Отборът остава със световната си титла от 1996 г.

Люк Шоу успя да изведе Англия напред още във втората минута, когато вкара след хубава атака. Италия изравни в 67-та с гол на друг бранител – Леонардо Бонучи. Попадението на Шоу се превърна и в най-бързия гол на първенството.

До края на редовното време Италия играеше по-добре и беше по-активният тим, но нови голове не паднаха. В продълженията Англия игра по-настъпателно, създавайки напрежение пред Донарума на няколко пъти.

При дузпите Доменико Берарди, Бонучи и Федерико Бернардески бяха точни за Италия. Вратарят на англичаните Джордан Пикфорд спаси удара на Андреа Белоти, а последната дузпа за Италия от Жоржиньо също беше пропусната.

За Англия Хари Кейн и Хари Магуайър се разписаха. Влезлите специално за дузпите Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо обаче пропуснаха. Ударът на Рашфорд срещна страничния стълб, докато Донарума спаси този на Санчо. При последната дузпа, изпълнена от Букайо Сака италианският вратар отново беше на висота и пак спаси.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.