Исперих отдаде почит на загиналите за Освобождението на България

С тържествена програма пред паметника на хан Аспарух исперихчани отбелязаха Националния празник и 144 години от Освобождението на България. Програмата започна с тържествен ритуал по издигане на националното знаме от кмета Белгин Шукри.

„Нека делото, заветите и идеалите на нашите предци ни зареждат с вяра, че с решителност и отговорност, с духовност и образование, с разбирателство и единомислие ще постигнем общия ни идеал за силна и достойна България! Нека заедно и все по-отговорно градим идните дни тук, в нашия град, в България! Защото трети март, преди всичко, е нашата отговорност пред бъдещето!“, каза в словото си кметът.

Таланти, възпитаници на ПГ „Васил Левски“, на детска градина „Мечо Пух“, солисти на вокална група „Теменуга“ и танцьори от клуб „Ахинора“ разкриха чрез словото, песните и танците си красотата на българския фолклор, напомняйки, че традициите са живи, съхраняват се и се предават от поколение на поколение.

В памет на загиналите за свободата венци и цветя на признателност пред паметника на основоположника на българската държава поднесоха Община Исперих и Общински съвет – Исперих, представители на политическите партии, културни и образователни институции, родолюбиви организации и граждани.

/e-Razgrad/

Снимки: Мехмед АЗИЗ

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.