Искрен Веселинов ще е най-вероятно новият еко министър

Не един, а двама кандидати за овакантения от Нено Димов пост на министър на околната среда и водите ще предложи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на премиера Бойко Борисов.

Коалиционен съвет във вторник ще определи кой ще заеме мястото в правителството – зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов или зам.-министърът на екологията Николай Кънчев. Планирано е рокадата да бъде гласувана още в сряда от Народното събрание – на първия му пленарен ден след Нова година.

По обед, докато все още бе в ареста на 3-о РПУ в София, Нено Димов прати главната секретарка на екоминистерството да даде на Борисов оставката му.

Той е бързал толкова, защото, ако не е министър, може да се иска освобождаването му от ареста, тъй като няма как да влияе на следствието, предполагат юристи.

И двамата, които Каракачанов ще предложи на премиера – настоящия зам.-министър на МОСВ Николай Кънчев и зам.-шефа на ВМРО Искрен Веселинов, се смятат за негови довереници в партията.

Фаворит за поста е Веселинов, пише “24 часа”.

Той е строителен инженер по професия, има и юридическо образование, а в момента като депутат е шеф на комисията по регионална политика. Оглавява парламентарната група на патриотите.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.