Илон Мъск няма да се присъедини към управителния борд на “Туитър”

Най-големият акционер в “Туитър” (Twitter Inc) –  Илон Мъск, реши да не се присъедини към управителния борд на компанията, обяви в неделя вечерта главният изпълнителен директор Параг Агравал.

Мъск, който нарича себе си абсолютист на свободата на словото и често критикува Туитър, обяви на 4 април, че е придобил дял от 9,1% в компанията и каза, че планира да доведе до значителни подобрения в интернет платформата за социални медии.

Назначаването му в борда трябваше да влезе в сила в събота, но това би му попречило да бъде действителен собственик на повече от 14,9% от обикновените акции на Туитър.

“Назначението на Илон в борда трябваше да влезе официално в сила на 9-и април, но същата сутрин Илон сподели, че вече няма желание да се присъедини към борда”, отбеляза Агравал в съобщение в “Туитър” и допълни: “Вярвам, че това е за възможно най-добро. Ние имаме и винаги ще ценим приноса на нашите акционери, независимо дали са в нашия борд или не. Илон е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос”.

Новината преди време, че изпълнителният директор на “Тесла” – Мъск ще заеме място в управителния борд, накара някои служители в Туитър да се паникьосват относно бъдещето на способността на компанията за социални медии да модерира съдържание, посочиха за агенция Ройтерс вътрешни лица от компанията.

Ден след като стана най-големият акционер, той стартира анкета, като попита потребителите дали искат бутон за редактиране, дългоочаквана функция, върху която работи платформата за социални медии.

Шефът на “Тесла” (Tesla) също така попита потребителите в анкета дали централата на Туитър трябва да бъде превърната в приют за бездомни – план, подкрепен от основателя Amazon Джеф Безос.

В събота Илон Мъск предложи промени в услугата за премиум абонамента на компанията – Twitter Blue, включително намаляване на цената му, забрана на рекламата и даване на опция за плащане в криптовалутата dogecoin.

От 4-ти април, когато стана ясно, че Мъск е придобил 9,1% от компанията, акциите на Туитър поскъпнаха на Уолстрийт с 27%, след което обаче в края на миналата работна седмица загубиха 7,5% от стойността си.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.