Изложба за безопасността на пътя

Областният управител Иван Борисов откри в ОУ „Никола Вапцаров“ в Разград изложба с плакати, посветени на безопасността на движението по пътищата. „Тази изложба ще бъде показана и в другите училища в града.

Вие децата сте най-голямото ни богатство и затова ние възрастните правим всичко възможно, за да ви предпазим“, заяви областният управител. Той призова учениците винаги да спазват правилата за движение. „Трябва много да внимавате, когато пресичате, играете близо до улицата или карате велосипед. Това е начинът да опазите здравето и живота си“, каза още Иван Борисов.

С инициативата Областна администрация за пореден път се присъединява към вече традиционната кампания в Европейския съюз за  намаляване до нула на загиналите при пътно-транспортни произшествия за поне един ден. Тази година тя се провежда в седмицата от 16 до 22 септември и е в  рамките на Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). Целта на кампанията е да се инициират превантивни действия и събития за намаляване на злополуките по пътищата. Посланието на Дните е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!”

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.