Излекуван от COVID-19 пациент дари първата си заплата след оздравяването на интензивното отделение на болницата в Разград

Директорът на Общинския културен център Атанас Атанасов и съпругата му Теодора днес се срещнаха с началника на отделението по анестезиология и интензивно лечение на разградската болница д-р Георги Кулишев. В знак на благодарност, че са му спасили живота след като е заразен с CIVID-19, Наско дари първата си заплата след завръщането си на работа на отделението. Заедно с Теодора поднесоха на целия екип и торта. А жестът приятно изненада д-р Кулишев.

Наско постъпва по спешност в болницата през март, а лечението му продължава 34 дни. Неговият случай е един от най-тежките в болницата от началото на пандемията. Два пъти изпада в кома, интубиран е два пъти. До излекуването си е бил и в отделението на д-р Албена Княжева. Възстановява се пет месеца след това, вече е здрав и се чувства добре.

От името на колегите си д-р Георги Кулишев благодари за жеста на внимание и подкрепа. Според него излекуването на Наско е успех за всички.

В момента в отделението се лекуват шестима болни от коронавирус и двама с тежки други заболявания. В отделението има необходимата апаратура и медикаменти, но д-р Кулишев призова хората да повярват на науката и да се ваксинират.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.