Издирват мъжа, поставил бомбата в Лион

Френската полиция издирва мъжа, който е поставил куфара-бомба на пешеходната улица в източния френски град Лион. Заподозреният е бил заснет от охранителните камери на улицата, докато е оставял чантата пред пекарната на улица “Виктор Юго”, съобщи агенция Ройтерс.

При инцидента, случил се в 17,30 часа местно време вчера, бяха ранени 13 души, сред тях има и едно дете, съобщава телевизия BFMTV. Повечето от пострадалите са настанени в болници с наранявания, описвани като леки.

Започнало е разследване, като полицията съобщи, че третира експлозията като за опит за убийство.

Според първите съобщения лицето на заподозрения е било частично покрито. Той е пристигнал на велосипед, оставил е пакета пред магазин от популярната верига пекарни Brioche Doree.

Полицейски източници описват пред Ройтерс заподозрения като мъж от европейски или северноафрикански тип, облечен в бежови бермуди, с тъмни очила и с армейски зелен шал.

Малко след като той напуснал мястото, минувачите на улицата са били застигнати от хвърчащи гвоздеи, които били в пакета с експлозив.

Вътрешният министър съобщи, че е наредил засилване на мерките за сигурност на обществени места в цяла Франция.

Лион е третият по големина град във Франция. Населението на града плюс обширните му предградия е 2,3 млн. души.

Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град, които са го информирали, че постоянно живеещите ни сънародници там са живи и здрави.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.