Изграждат улична канализация по ул. „Ропотамо“, участъкът ще е затворен за движение

Община Разград започва изграждане на улична канализация по ул. „Ропотамо“, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Западната зона на града в този участък е една от малкото без изградена улична канализация, а един от основните приоритети на Община Разград е през следващите години да постигне максимална изграденост на канализационната мрежа по всички улици на областния град.

Дейностите се извършват след провеждане на обществена поръчка, с фирмата изпълнител подписаният договор е на стойност 199 975,04 лв. без ДДС. Строителната площадка е открита на 9 май.

Общата дължина на уличната канализация е 365 м., освен ул. „Ропотамо“ включва и два клона, единият на ул. „Гвардйска“ – от ул. „Тутракан“ до ул. „Ропотамо“, а вторият – от ул. „Ропотамо“ до ул.“ Силистра“. Новата канализация включва 18 сградни канализационни отклонения и 12 ревизионни шахти.

Срокът на изпълнение на дейностите е 60 календарни дни, считано от датата на получаване от изпълнителя на възлагателно писмо от възложителя и приключва с издаването на Акт за установяване годността за приемане на строежа.

Изграждането на канализация ще наложи временни неудобства при преминаването в този участък, той ще е затворен по време на строителните дейности, а районът ще е сигнализиран за временната организация за движение.

/e-Razgrad/

Hits: 119

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.