Извадиха огромен тумор от корема на 61-годишен разградчанин

Огромен тумор извадиха лекарите от болницата в Попово от 61-годишен разградчанин, съобщи „Дарик радио“.
„Опипахме тумора през корема, въпреки че той беше на дебелото черво“, разказа за Дарик хирургът д-р Стамен Стаменов. Оперираният мъж се чувства добре, изписан е и сега евентуално му предстои лечение с химиотерапия.
61-годишният Венцислав Цачев от Разград от две години насам обикаля болници, като се оплаква от болки и подуване на корема. Лекарите често го отпращали с лекарства и му казвали, че имал бирено коремче.
Тези дни, той попада в отделението по хирургия към МБАЛ-Попово, където установяват че има огромен тумор на дебелото черво. Хирургът д-р Стамен Стаменов разказа, че опипал туморното образование през корема.
„По време на прегледа, забелязахме едно подуване в коремната област и дори ми беше трудно да повярвам, че такъв тумор може да се напипа отвън”, разказа хирургът д-р Стамен Стаменов.
„Когато го отворихме видяхме за какво голямо нещо става въпрос”, допълни той. Лекарят каза, че подобни образувания не са изключение. В случая обаче пациентът е извадил късмет, защото няма разсейки.
Доктор Стаменов наблегна на това, че е много е важно хората да си правят профилактични прегледи при квалифицирани специалисти, защото могат да си спестят сериозни неприятности.
В момента пациентът се възстановява добре и е изписан за домашно лечение. Венцислав Цачев изказа благодарност за високия професионализъм и доброто отношение към целия персонал на отделението по хирургия на болницата в Попово.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.