Изборният ден започна нормално

ОТВОРЕНИ СА ВСИЧКИ 238 СЕКЦИИ В РАЗГРАДСКА ОБЛАСТ

Изборният ден в областта започна нормално, отворени са всички 238 секции, съобщиха от Районната избирателна комисия. Няма проблеми с машините. Те са 207, разпределени в 167 секции. С право на глас на днешните избори 2 в 1 в Лудогорието са 132 935 души. Четири социологическите агенции ще извършват проучване “на изхода” в изборния ден.

Кандидатите за четирите депутатски мандата от 18-ти многомандатен Разградски избирателен район са 120 от 27 партии и коалиции. Най-младият кандидат за народен представител е на 25 години, най-възрастният – на 79.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече спокойно. В Разградска област функционират 198 стационарни, 38 подвижни и 3 ковид секции. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщиха от полицията.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани всички служители от структурите на ОД на МВР – Разград и РДПБЗН.

Служителите на звената „Български документи за самоличност“ издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. В дните от 9 до 12 ноември са издадени 54 удостоверения – 32 в Разград, 11 в Исперих, 5 в Кубрат и 6 в Лозница. В деня за размисъл с удостоверения за гласуване са се снабдили още 3-ма граждани – един в Разград и двама в Лозница. През съботния ден са връчени 53 изготвени лични карти – 6 в Разград, 9 в Исперих, 12 в Кубрат и 26 в Лозница. Приетите заявления за издаване на нови документи са 7 – 5 от тях в Разград и по едно в Лозница и Кубрат.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.