Ива МИТЕВА: Ако остана в политиката, няма да отстъпя Разград на никого!

В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ МЛАДИ ХОРА

„Ако остана в политиката, няма да отстъпя Разград на никого!“. Това заяви днес в столицата на Лудогорието председателят на Народното събрание Ива Митева.

Пред журналисти тя не скри съжалението си, че е влязла в парламента от друг избирателен район. „При следващи избори отново единият регион ще бъде Разград, но никога вече няма да го дам, защото смятам, че го дължа на хората тук“, подчерта Митева. И обеща да си идва все по-често.

Председателят на Народното събрание е неофициално в родния Разград. „Да се видя с майка ми и с брат ми“, обясни тя. И допълни, че ще има и срещи с млади хора тук, които са й писали на електронната поща и които са я заинтригували с позициите си и анализа на случващото се у нас. Днес Ива Митева прие идеята да събере разградските народни представители, да обсъдят проблемите на региона и да помислят с какво могат да бъдат полезни заедно в тази посока.

Актуализацията на бюджета се обсъжда сериозно и задълбочено и ще мине на първо и второ гласуване по график, убедена е Митева. “Друг е въпросът дали бюджетът ще бъде приет с тези параметри, с които е внесен, защото както ние, така и  “Демократична България” и БСП, имат обструкции по отношение на отделни параметри”, уточни тя. И допълни, че в тази връзка министрите са изготвили и актуализирана картина, а на Консултативния съвет при президента са представили нова информация и нови данни, за да бъде всичко взето предвид.

Ива Митева е категорична и  че ще има и преизчисляване на пенсиите, но не по начина, по който предлагат от БСП. При преизчисляването всички пенсионери трябва да получат увеличение, а не само някои от тях.

„Категорично не приемам популизма“, заяви Митева. И се аргументира така: “Да, много е хубаво да се обещават много пари, но трябва да се вижда реалната картина”. Затова призивът и молбата й към политиците – и към парламента, и към президента, и към Министерския съвет, е да се спре с популизма и да започне да се говори за реалните действия, които трябва да се извършат.

Ива Митева прогнозира, че президентските избори ще са през ноември и даже е по-добре да са две в едно, ако не се състави редовно правителство. Тази седмица предстоят консултации и с ЦИК. Лично тя смята, че ще е по-добре, ако третият мандат получат “Изправи се БГ! Ние идваме”.

„Политическият елит трябва да се обнови, за да влязат млади, необременени хора в управлението на държавата“, обяви позицията си председателят на парламента. За нея е неприемливо да има депутати с по пет, шест и повече мандата. Затова и ще се срещам непрекъснато с млади хора с амбиции, идеи и виждане за развитието на страната. „Трябва, длъжни сме да ги привлечем и да им предадем щафетата навреме“, категорична е Митева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Ива МИТЕВА: Ако остана в политиката, няма да отстъпя Разград на никого!”

  1. Много мъдър ход!!!
    Да се съберат всички разградски депутати и да работят да направят Разград и региона по-добро място за живеене!!!
    Имам много какво да се направи!!!
    Евала!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.