Иваничка Маджарова представи новата си двуезична книга

Иваничка Маджарова представи новата си двуезична книга „Открехната душа” в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”-Разград, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Гости на авторката бяха ЕКРА – Международната есперантска среща „Абритус – 2020”, която е инициатива на ЕДК ”Д-р Иван Кирчев”-Разград, Есперантско дружество „Д-р Л.Заменхоф”, РБ ”Проф. Боян Пенев” и Общество на писателите в Разград. Тази година, заради световната пандемия, в срещата няма международно участие, но традицията бе спазена и любителите на словото на есперанто споделиха впечатления от творческите внушения на новата книга с разкази на Иваничка Маджарова.

Срещата бе открита с изпълнение на творба на д-р Заменхоф, а официалното приветствие към гостите бе от председателя на Есперантския дом на културата в Разград Димитрина Катева. Две млади дами поздравиха гостите на срещата с музикални изпълнения. Габриела Маринова и Савина Георгиева са възпитанички на Класа по поп пеене към Центъра за работа с деца с ръководител Свилена Дечева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.