Златен, два сребърни и бронзов медал за лудогорската борба от Държавното за момчета

Разградският клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ продължава серията с шампионски титли и при по малките, съобщи треньорът Дениз Хамид.

На Държавния личен шампионат за момчета до 15 години в Горна Оряховица участваха над 270 състезатели от 52 клуба, а представители на Лудогорието бяха клубове от Разград,  Лозница,  Острово и Исперих.

С шампионска титла се окичи състезателят от Разград  Сейко Бисеров, възпитаник на Спортното училище с личен треньор Нермидин Якуб. Сред 40 съперника Сейко  записа 5 убедителни победи в категория до 62 кг. като надви състезатели от Димитровград, Бургас, Търговище, Русе и на финала отстрани представителя на Велико Търново.

С две пети места на крачка от медалите останаха Биртан Фикрет в категория до 68 килограма и Емре Мехмед – +85 килограма.

Втори в категория до 41 килограма и сребърен медал след 3 победи и една загуба на финала завоюва Джем Мехмед представителят на СКБ „Агросем“ – Острово с треньор Недрет Ахмед.

Два медала спечелиха и представителите от Исперих – СКБ „Осман Дуралиев“, с треньор Брхчет Хамид. Гроздан Петков се класира на второ място в категория до 44 килограма, а Аксел Кадир в категория до 52 кг след 4 победи и една загуба на полуфинала се класира на трето място.

С малшанс и на косъм от медалите остана представителят от СКБ „Кубадън“  Лозница Валери Огнянов в категория до 52 кг с треньор Севджан Адем.

/e-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.