Здравният министър смени директора на агенцията, контролираща здравната система

Около два месеца след встъпването си в длъжност министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сменя директора на агенция “Медицински надзор”, съобщава пресслужбата на ведомството.

Новият директор е проф. Росен Коларов. Според разпространената му биографична справка допреди това той е бил държавен инспектор в агенцията.

“В периода от 2015 г. до 2019 г. е началник на отдел в Изпълнителна агенция “Медицински одит”. От 2001 г. до 2015 г. е управител на Специализираната болница по лицево-челюстна хирургия в София”, твърди още Министерството на здравеопазването.

С новото назначение проф. Сербезова сменя назначения пък от предшественика ѝ Стойчо Кацаров Георги Христов. Бившият министър на здравеопазването от своя страна смени още в първите седмици на управлението си назначения от предхождащия го на поста проф. Костадин Ангелов (сега Ангелов е депутат от групата на ГЕРБ-СДС). И той не пропусна през октомври 2020 г. (около месец след като стана министър на здравеопазването) да смени директора на агенция “Медицински надзор”.

Агенция “Медицински надзор” е ключова структура към здравното министерство, защото по идея отговаря за контрол и проверка на нарушения в здравната система, както и отговаря за координацията на трансплантациите в страната. С какви мотиви министър Сербезова прави смяната, не става известно от официалната информация за новото назначение.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.