За седмица – засечени са 645 шофьори с превишена скорост – 416 от тях в населените места

От 8 до 14 август се проведе операция „Скорост“ по линия на ROADPOL. Установени са 645 нарушения на скоростните режими, от които 416 в населени места, съобщиха от пресцентъра на полицията в Разград.

6732 достигна броят на проверените превозни средства при специализираната полицейска операция по безопасност на движението, разпоредена първоначално от 7 до 24 юли и впоследствие удължена. Установени са 35 водача, употребили алкохол, при 17 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. 18 шофьора са хванати зад волана след употреба на наркотични вещества. Издадени са 46 предупредителни протокола, а за неправилно паркиране са глобени 201 водача. 21 от проверените шофьори са били неправоспособни. Засечените нарушения на скоростните режими са 3877. В хода на полицейската операция са връчени 124 електронни фиша.

1604 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 август 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 126 фиша и 56 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 8 моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други пет – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.