За седмица глобиха четирима пешеходци за неправилно пресичане

От началото на седмицата започна специализирана полицейска операция с насоченост към пешеходците, съобщиха от пресцентъра на МВ в Разград.

До момента са проверени 242 превозни средства и 294 души. Засечени са 90 нарушения, за които са съставени 76 фиша и 14 акта. Санкционирани са четирима пешеходци за неправилно пресичане и внезапно излизане на пътното платно. Един водач е глобен за това, че не е осигурил предимство на пешеходец, а двама – за нарушения на правилата за престой и паркиране в райони на пешеходни пътеки, кръстовища, на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.

402 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 31 октомври до 6 ноември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Разград са съставили 229 фиша и 61 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата е санкциониран един мотоциклетист.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на 7 моторни превозни средства – в шест от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол. През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.