За пръв път Разград домакинства на Национален съвет на Българската асоциация на зъботехницитe

Най-малката колегия в страната – разградската – днес домакинства на Национален съвет на Българската асоциация на зъботехницитe.

На форума в хотел „Картун“ са председателят на Асоциацията Иван Бурджиев и главният секретар д-р Стоян Котев, целият Управителен и Надзорен съвет, зъботехници от всички области на България.

„Заради пандемията не сме се събирали тази година, а имаме много и неотложна работа, свързана и с нови нормативни документи“, каза председателят на разградската колегия на зъботехниците Иванка Георгиева. Нещо, на което акцентира при откриването днес и Иван Буруджиев.

В дневен ред заседание на Националния  съвет са: Отчет на УС на БАЗ и председателите на комисиите за периода от 22.02.2020 г. до 25.09.2020 г.; Доклад на председателя за общото състояние на Асоциацията; Доклад за финансовото състояние на Асоциацията; Доклад на председателя на Комисията за борба с нелегалните и нерегламентирани практики в зъботехническата дейност.

Форумът ще обсъди още и законодателните инициативи и становища, изработени от БАЗ, стратегията и целите на Асоциацията към настоящия момент, както и  необходимостта от Единен класификатор на дейности по зъботехника, във връзка с осъвременяване на съществуващия Професионален стандарт и включване в бъдещата Наредба за медицински стандарти

Българската асоциация на зъботехниците е създадена след промените в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и на помощник- фармацевтите. Учредителния конгрес на БАЗ бе на 31.05.201 9г. в София.

Само след десет дни  ще се навършат110 години от създаването на първото зъботехническо дружество у нас

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.