За месец – от 1 май, затварят ул. „Странджа“ заради ремонта и новото кръгово

Временна забрана за движение на пътни превозни средства от 1 май, събота, до края на месеца се въвежда по две улици в Разград със заповед кмета. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ограниченията са за ул. „Странджа“ в участъка ѝ от входа на бензиностанция OMV до кръстовището ѝ с ул. „Янтра“ и за ул. „Дунав“ в участъка  от кръстовището на ул. „Странджа“ до кръстовището ѝ с ул. „Тополница“. Забраната е заради изпълнението на проекта за реконструкция на ул. „Странджа“.

Уведомление за необходимостта от въвеждане на временната забрана бе публикувано на сайта на Община Разград и в регионален вестник месец преди въвеждането на ограничението и в законовия срок възражения от заинтересовани лица във връзка с откритото административно производство по издаване на общ административен акт не са постъпили, допълват информацията от местната администрация.

С кметската заповед се въвежда обходен маршрут за периода от 8,.0 ч. на 1 май 2021 г. до 18.00 ч. на 30 май 2021 г., който включва: ул. „Янтра“, ул. „Осъм“ и ул. „Тополница“.

От Общината припомнят още, че през целия април се извършват подготвителните работи за изграждане на ново кръгово кръстовище на ул. „Странджа“ и ул. „Дунав“(до „Билла“) и ремонт на участъка от 490 метра от това кръстовище до кръстовището с бул. „Априлско въстание“.

Ремонтът на ул. „Странджа“ в участъка от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до кръстовището с ул. „Дунав“ е на стойност 382 000 лв., средствата са от бюджета на Община Разград.

Междувременно се подготвя и документацията за обявяване на обществена поръчка за ремонт на друг участък от ул. „Странджа“, за който през февруари бяха отпуснати средства от Министерски съвет – от кръстовището с ул. „Добруджа“ до кръстовището с ул. „Дунав“.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.