За единадесет месеца – 10 загинали и 130 ранени в катастрофи в Разградско

От първия ден на януари да последния ден на ноември 2019 г. в Разградска област са станали, са регистрирани общо 392 катастрофи, от които 98 тежки – с 10 загинали и 130 ранени граждани. През същия период на 2018 г. общият брой на възникналите ПТП е бил 446 – 104 тежки с 9 загинали и 159 ранени граждани.

Това съобщи комисар Божидар Божков – началник „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствано от зам.-областния управител Нурие Црънгалова. В дискусията, освен членовете, присъстваха и представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, София – Милен Марков и Ангел Ангелов.

Комисията бе свикана с писмо на председателя на ДА „Безопасност на движението по пътищата“ подобряване на дейността на областните комисии, които са задължени да мобилизират максимално ефективно капацитета на всички заинтересовани страни на областно ниво за овладяване тревожната ситуация по пътищата у нас.

Съставът на комисиите ще бъде оптимизиран за уеднаквяване подхода и експертизата на привлечените членове във всички областни градове с представители на Регионалното управление на образованието, Центъра за спешна медицинска помощ, Регионалната здравна инспекция, Окръжната прокуратура и общините на територията на областта. Ще бъдат привлечени и представители на всички действащи в региона неправителствени организации с отношение към подобряване на безопасността по пътищата.

Областните комисии вече ще заседават задължително поне 4 пъти годишно, всеки един от членовете ще представя писмена и устна информация за свършеното в сферата на неговите компетенции. А на интернет страницата на областната администрация ще бъдат своевременно публикувани всички документи за дейността на комисията.

/e-Razgrad/

Снимка: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.