Захващат се с транспортната схема на Разград, започват с пешеходните пътеки и уличното осветление

Кметът на Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров обсъдиха с ръководството на ОД на МВР – директора Ивайло Йовчев,

началника на „Охранителна полиция“ Божидар Божков, началника на „Пътна полиция“ Теодор Тодоров и началника на РУ – Разград Станимир Станев – проблеми, свързани с безопасността на движението в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Конкретният повод за работната среща бяха три пътни инцидента с пешеходци и велосипедист на пешеходни пътеки, станали само за седмица в града.

Ръководствата на двете институции обсъдиха необходимостта от по-добра осветеност на пешеходните пътеки в Разград, особено на конфликтни кръстовища. Кметът Денчо Бояджиев съобщи, че местната управа ще кандидатства с проект за цялостна подмяна на уличното осветление с LED.

Коментирана бе и възможността за оформяне на повдигнати пешеходни пътеки.

Дискусията за пътната обстановка в града достигна до решение да се създаде междуведомствена комисия от служители в Община Разград и ОД на МВР-Разград, която да извърши цялостен оглед на хоризонталната и вертикална маркировка и да предложи краткосрочни и дългосрочни мерки по отношение на състоянието на пешеходните пътеки, уличното осветление, местата за паркиране, цялостната транспортна схема в рамките на населеното място.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Захващат се с транспортната схема на Разград, започват с пешеходните пътеки и уличното осветление”

  1. ДА СЕ ПРЕКРАТИ ПРЕМИНАВАНЕТО НА ИДВАЩИТЕ ОТ ПОПОВО ТИРОВЕ ПРЕЗ РАЗГРАД, ОСОБЕНО ПРЕЗ ЛЯТОТО ПО ЦЯЛА НОЩ ВДИГАТ НЕВЪОБРАЗИМ ШУМ И ПЕПЕЛ ПО УЛ, Перистър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.