Затвор и условна присъда за наркоразпространители

Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Разград, адвокатите и обвиняемите Кристина И. и Веселин Р., с което последните двама се признаха за виновни, че държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

26-годишният мъж от Разград и 32-годишната му приятелката от Гецово бяха задържани след полицейска проверка в областния град, припомнят от пресслужбата на съда.

Около 19.30 часа на 14 февруари по улица „Бели Лом“ е спрян лек автомобил „БМВ“, с който двамата се придвижвали. 32-годишната водачка е тествана за употреба на дрога. „Drug check“-ът реагирал положително на метамфетамин и канабис.

При последвалото претърсване и изземване в квартирата, обитавана от двамата, са открити и иззети наркотични вещества, грендер /мелничка за смилане на натрошена тревиста маса/ и ел.везна, които се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени.

Страните приеха за безспорно установено, че на 14.02.2022 г. в Разград, като съизвършители, без надлежно разрешително държали с цел разпространение наркотици на обща стойност 1089 лева – метамфетамин с тегло 32.04 гр. на стойност 810 лева и марихуана /канабис/ с тегло 46.499 гр. на стойност 279 лева. Младата жена не е криминално проявена. За Веселин, който има две предходни осъждания, деянието се явява извършено в условията на опасен рецидив.

Обвиняемите заявиха, че се признават за виновни, съгласни са с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение, подписали  са го доброволно и не желаят разглеждане на делото по общия ред.

За извършеното престъпление Кристина И. прие да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок 9 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Веселин Р. ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок 2 години, изпълнението на което ще започне при първоначален строг режим. Двамата следва да платят и направените по делото разноски в размер на 722.40 лева по сметка на ОД на МВР – Разград. Постановеният съдебен акт е окончателен.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.