Засилено полицейско присъствие в предстоящата празнична десетдневка

За нормалното протичане на предстоящите празници: 1 и 6 май – Гергьовден и Ден на храбростта и българската армия, както и свързаните с тях почивни дни, в ОД на МВР е създадена специална организация за опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност.

Екипи на пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на скоростта. В дните от 28 април до 9 май ще се осъществява организация на движението, предвидена и съобразена с трафика. Планирани са специализирани операции в различните дни и в различини часови поянси за установяване на неправоспособни водачи, както и употребили алкохол и наркотици.

Екипи на Криминална, Охранителна и Икономическа полиция ще осъществяват денонощен контрол в населените места и ще следят за нерегламентирана търговска дейност съвместно със служители на ОДБХ.

Проведени са срещи с Регионалното управление на образованието за предстоящи групови пътувания на ученици, за да бъдат проверени всички водачи относно правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на превозните средства, с които ще се пътува.

От полицията предупреждават при пътуване за по-дълъг период от време да не оставяме ценности и големи парични суми в домовете си, както и да бъдем бдителни за личните си вещи на обществени места. А шофьорите да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата за движение и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

/e-Razgrad/

Hits: 106

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.