Заради ремонти в подстанция „Разград“ са прекъсванията на тока

Поради извършване на строителни ремонти в подстанция „Разград“, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), ще бъде нарушена нормалната схема на електрозахранване на територията на област Разград. Ремонтните дейности започнаха на 16 юни и ще продължат до 26 август, съобщиха от Енерго-Про.

По подадени заявки от ЕСО ЕАД електропроводите ще бъдат захранени по аварийни схеми за посочените по-долу периоди от време. Аварийните схеми са предназначени за използване само по спешност, тъй като натоварват електроенергийната система. По време на извънредното захранване на електропроводите е вероятно да се увеличат значително неплановите изключвания в изброените общини и населени места.

До 26 юли смущения в електрозахранването са възможни в населени места на територията на община Лозница (Гороцвет, Веселина, Бели лом, Каменар, Студенец, Ловско, Крояч и гр. Лозница), в община Самуил (Желязковец, Хума, Богомилци, Самуил), в община Разград (вилна зона Разград, Недоклан, Ясеновец, Черковна, Дянково, Мортагоново, Ушинци, Пороище, Стражец, Топчии, Побит Камък, Просторно), в община Завет (Брестовене, Острово) и в община Кубрат (Медовене).

От 27 юли до 26 август, смущения в електрозахранването са възможни в населени места на територията на общините Разград (западна промишлена зона Разград, гарова промишлена зона Разград, Гецово, Балкански, Благоево, Осенец, Дряновец, Раковски, Липник,), в Цар Калоян, във Ветово (Сеново, Глоджево, Кривня), в Равно и в Каменово.

След приключване на ремонтните дейности в подстанция Разград схемата на нормално захранване на електропроводите ще бъде възстановена. Това ще доведе до значително намаляване на смущенията в електрозахранването на територията на област Разград. Междувременно Енерго-Про прави всичко възможно чрез осигуряване на алтернативно електрозахранване да минимизира неудобството за клиентите, допълват от дружеството.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.