Започна текущият ремонт на 15 улици в Разград

Заместник-кметът Добрин Добрев извърши оглед на първите асфалтирани улици по обособена позиция 2 от обществената поръчка „Извършване на СМР по обособени позиции“, обявена от Община Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Ще бъдат ремонтирани общо 15 улици. Участъците са част от улиците, за чийто спешен ремонт граждани са подавали жалби в общинската администрация през последните 3 години.

В първите два дни от изпълнението на договорените дейности текущ ремонт е извършен на улиците: „Полковник Марков“, „Плиска“ и „Ахелой“.

Във връзка със сигнал от граждани в социалната мрежа Фейсбук заместник-кметът Добрин Добрев посети първо  ул. „Плиска“. След като установи, че е асфалтирана част от нея, г-н Добрев разговаря с ръководството на фирмата-изпълнител и увери живеещите там, че ремонтът на улицата ще продължи в целия участък от пресечката с ул. „Полк. Марков“ до пресечката с ул. „Абоба“.

Заедно с техника по асфалтополагане в „Пътно строителство“ Тургай Хюсеинов заместник-кметът Добрин Добрев посети още няколко от улиците, чието асфалтиране предстои. Двамата уточниха какви корекции ще са необходими поради проблеми с отводнителната система на ул. „Околчица“ – тупик до ул. „Добровска“ западно. Граждани поставиха и въпрос относно стесняването на единия край на източната част на същата тупикова улица. Координирането на дейностите между Община Разград и фирмата-изпълнител и отстраняването на възникнали проблеми ще продължи и по време на изпълнението на обществената поръчка.

В по-голямата част на ремонтите на улици в Разград е включено преасфалтиране на пътното платно, в няколко участъка има предвидено и фрезоване и поставяне на бордюри. Договорът по тази обособена позиция е на стойност 302 062,50 лв. без ДДС, продължителността му – 120 дни.

Д. Добрев извърши оглед и на изпълнението на друга обособена позиция от обществената поръчка за улични ремонти. По нея е извършен текущ ремонт и кърпежи на централната улица в село Гецово. След приключването им  вече има възможност автобусите до и от Русе да минават през населеното място, което създава улеснение за придвижването на жителите на Гецово до областния град.

По други обособени позиции от обществената поръчка са извършени ремонти и на пътища между населени места от общината, на улици в селищата, предстои и изграждане на нова пешеходна алея в Гробищния парк в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.