Започна ремонтът на Центъра за работа с деца на улицата

„Стартът на проекта за основен ремонт на общинска сграда за Център за работа с деца на улицата е наша последователна стъпка за развитието на този вид дейности, от които обществото има потребност.“ Това заяви на церемонията „първа копка“ по проекта кметът на Община Разград Денчо Бояджиев. Градоначалникът и областният управител Гюнай Хюсмен, спазвайки както противоепидемичните, така и мерките за трудова безопасност, направиха първата копка на ремонта. За да върви успешно работата по проекта, бяха спазени и още две традиции – кметът счупи бутилка шампанско в кофата на багера на фирмата-изпълнител, а директорът на Центъра Катя Радева плисна менче с вода.

Ремонтът в бившия дом „Майка и дете“ ще подобри както условията за потребителите, които за близо 3 години са около 60 деца, така и за персонала в социалната услуга – заяви още Кметът Бояджиев.

На официалната церемония присъстваха и заместник-кметовете Добрин Добрев и Милена Орешкова, ръководителят на проекта Илин Солаков, ръководителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов, част от потребителите, които в момента са 15, служители в социалната сфера, граждани.

Проектът по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 е на стойност 989 999,98 лв. (които са 100% безвъзмездна финансова помощ), а продължителността му е 30 месеца.

Строителните дейности включват: подмяна и изграждане на нови ел. и ВиК инсталации, поставяне на нова петкамерна PVC дограма и стъклопакет с ниско емисионно ниво, подмяна на отоплителната инсталация (за отопление ще бъдат монтирани алуминиеви радиатори и лири), топло- и хидроизолиране на външни стени, покриви и подове, монтаж на слънчеви колектори. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност и чрез използване на съвременни икономични светлоизточници и осветителни тела. Сградата ще има достъпната архитектурна среда през нов вход с малък надлез, достъпен за хора с увреждания.

/e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.