Започна ваксинацията в Разград, първи са медиците

Тази сутрин първите 130 ваксини бяха транспортирани от Районната здравна инспекция в МБАЛ „Св. Иван Рилски,“ където започна ваксинацията против COVID-19.

„Тези ваксини са за медиците“, обяви директорът на РЗИ д-р Ася Генева. Очаква се до 31 декември през специално създадения кабинет да преминат всички медици на първа линия в цялата област.

Желание да бъдат ваксинирани са заявили общо 520 лекари и медицински специалисти от региона.

Акушер-гинекологът д-р Мишел Озиолор бе първият, на когото бе поставена ваксината и това на практика бе началото на кампанията. След него бе директорът на Здравната каса в Разград д-р Камелия Станева, после д-р Илияна Кръстева от Медико-диагностичната лаборатория, на опашката пред кабинета бяха лекари и сестри от болницата, акушер-гинекологът Радка Стоянова със съпруга си…

“Тук съм, защото в еволюционен план ваксинацията е спасила човечеството”, категорична бе д-р Станева.

Да видят как върви имунизацията дойдоха областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Сред колегите си бе и временно изпълняващият длъжността директор на болницата д-р Петър Тодоров.

Гюнай Хюсмен заяви, че началото на ваксинацията поставя символично начало на завръщането към нормалния живот в областта и страната. Ако лекарите кажат, веднага би се имунизирал, но тъй като също е преболедувал вируса ще изчака няколко месеца.

Следващите дози ваксина се очаква да пристигнат в Разград в края на януари догодина. Те ще бъдат за всички желаещи. Ваксинацията тогава ще се прави по места.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.