Започнаха текущи ремонти в източната част на жк „Орел“

В изпълнение на обществена поръчка започнаха текущи ремонти в източната част на жк „Орел“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Районът, в който се асфалтира в жк „Орел“, не бе включен в приключилия през 2019 г. проект за благоустрояване на квартала, а след това подобряването на инфраструктурата в тази част на квартала бе обявено за акцент в намеренията на настоящото ръководство на Община Разград за извършване на ремонтни дейности. От Общината припомнят, че асфалтиране на паркинги и междублокови пространства в „Орел“ бе извършено и миналата година, като ремонтните работи включваха 600 тона асфалт. През настоящата година асфалтът е 700 тона и част от него вече е по пътните участъци в „Орел“. Асфалтирано е в района на Пенсионерския клуб, а в събота ще се асфалтира вътрешният двор до блок 7. Асфалт е предвиден и по маршрута на автобусна линия №5 при денонощния паркинг, както и вътрешноквартална връзка между ул. „Добровска“ и околовръстното пред денонощния паркинг, както и свързване на вече прокарани трасета.

По тази обособена позиция 2 на същата обществена поръчка започнаха и текущите ремонти по населени места. Приключи асфалтирането в 4 села: Благоево, Дряновец, Осенец и Балкански. Следващата седмица ще се извършват ремонти в Побит камък и Дянково.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка за текущи ремонти по двете обособени поръчки бе 631 405 лева без ДДС.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.