Започва санирането на още два блока в „Орел“

Кметът на Разград д-р Валентин Василев, заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова и областният управител Гюнай Хюсмен участваха в символичната първа копка на строителна площадка по Национална програма за енергийна ефективност.

Започва саниране на блокове 5 и 6 в жк „Орел“. До момента в Разград са напълно санирани 8 блока.

Градоначалникът благодари на живеещите в блоковете затова, че са се организирали, като им каза, че от вече санирани сгради му благодарят лично за по-добрите условия, които са усетили през зимните месеци. Д-р Василев обясни, че това лято ефектът от изолацията ще бъде усетен. Той също така напомни, че Общината ще предостави след заявено желание осветителни тела, които могат да се монтират на сградите, като ще се захранват от входовете.

Областният управител Гюнай Хюсмен, посочи, че от 22 сгради в областта по Националната програма десет са в Разград.

В блок 5 на ефекта от санирането ще се радват жителите на 90 апартамента, а в блок 6 ще бъдат санирани два входа – /Ж и З/ с общо 45 апартамента.

Срокът за изпълнение на строително – монтажни работи в бл. 5 е 60 (шестдесет) календарни дни. Стойността на договора е 859 546,50 лева без ДДС.

В бл. 6 санирането ще продължи 75 (седемдесет и пет) календарни дни. Стойността на договора е 429 945 лева без ДДС..

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.