Започва плащането на местните данъци

Кампанията за плащане на данъка върху недвижимите имоти  и таксата за битови отпадъци в Община Разград започва в понеделник, 06.02.2023 г.

От пресслужбата на местната администрация  припомнят, че останалите – данък върху превозните средства, патентен данък, данък върху таксиметров превоз на пътници и такса за притежаване на куче – се заплащат от 03.01.2023 г.

Три от местните налози – за превозните средства, за недвижимите имоти и за битовите отпадъци – се заплащат на две равни вноски: до 30 юни и до 31 октомври 2023 г. На предплатилите до 30 април 2023 г. за цялата година се прави отстъпка – 5 на сто.

Сроковете, редът и начина на плащане на местните данъци са подробно описани на интернет страницата на Община Разград в секция „Местни данъци и такси“. Там е публикувана и Заповедта за освобождаване на част от таксата за битови отпадъци на лицата, подали декларации до края на предходната година.

Налозите не са променяни. Такса за битови отпадъци за жилищните имоти в Разград на физическите и юридически лица е в размер на 5.00 на хиляда. За жилищните имоти в селата на община Разград на  физическите и юридически лица таксата е в размер от 8.57 до 25.00 на хиляда, а за нежилищните имоти – 6.5 на хиляда.

/e-Razgrad/

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.