„Автомагистрали – Черно море“ АД ще изгражда третата клетка на Регионалното депо за битови отпадъци

Зам.-кметът и изпълняващ функциите кмет на община Разград Добрин Добрев и изпълнителният директор на „Автомагистрали – Черно море“АД Ярослав Христов

подписаха на 15 август договор за изпълнение на обществената поръчка за изграждане на трета клетка на регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Процедурата се проведе от Община Разград след като Общото събрание на „Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион  Разград”, в което участват седемте общини от Лудогорието, упълномощи кмета на община Разград да я реализира.

Оферти подадоха общо четири фирми. Комисия определи като най-добро предложението на „Автомагистрали Черно море“ на стойност 5 424 247 лв.

Съгласно изискванията на обществената поръчка третата клетка трябва да се изгради на площ 34.4 дка в местността Олян Бурлук в землището на Разград, непосредствено до първата и втората клетка на сметището. Полезният обем на новата клетка за депониране е 550 000 куб.м, което е повече от първа и втора клетка взети заедно, те са с общ обем 450 000 куб.м.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.