Започва деветото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов”

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители – започва деветото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов”.

Той се организира от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество – Разград със съдействието на Община Разград, РУО – Разград, Националния дворец на децата и Министерството на образованието. Конкурсът носи името на бележития разградски журналист Григор Попов – редактор на в. „Разградско слово” в периода 1922 – 1944 г. Основната тема на творческата надпревара е „Светът под лупа”(теми по избор).

Сред целите на конкурса са: да се популяризира личността на Григор Попов; както и да се провокират участниците да наблюдават света около себе си, да пишат по всички теми и проблеми, които ги вълнуват, излагайки личностна позиция, повишаване интереса на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност; популяризиране на добрите новини, възпитаване в социална и гражданска ангажираност, отстояване на  позиция,  универсалните човешки ценности: доброта, човечност, милосърдие, съпричастност.

В творческата надпревара могат да участват ученици от цялата страна от II до XII клас в три възрастови групи:  II-ІV клас, V–VIII клас и IX – XII клас. Конкурсът е в 3 раздела: публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика, като всеки от разделите има подраздели съобразно журналистическите жанрове.

Срокът за предаване на творбите е 20 февруари 2021 г., а церемонията по награждаването е насрочена за края на март 2021 г. Пълният регламент на конкурса е публикуван на сайта на Община Разград: https://www.razgrad.bg/images/images/obrazovanie/CUTNT/IX_Nacionalen_konkurs_GR._POPOV_2021_reglament.pdf.

Материалите се изпращат на електронна поща: gr.popov@abv.bg, телефони за контакт: 0878 684381, 084/ 662 716.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.