Заплатата на управителя на БНБ – 23 000 лева

Малко над 23 хиляди лева ще бъде месечната заплата на управителя на БНБ през 2023 г., предаде БГНЕС, позовавайки се на бюджета на централната банка за следващата година.

Месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет за 2023 г. се очаква да бъдат, както следва: 23 036 лв. за управителя; 19 745 лв. за подуправителите и по 6582 лв. за другите членове.

Месечните възнаграждения на служителите по групи се очаква да достигнат: за група „ръководен персонал” – 8840 лв.; за група „специалисти” – 4093 лв.; за група „поддържащ персонал” – 2229 лв.

От БНБ припомнят, че възнагражденията на служителите не може да са по-ниски от тези на служители със сходни функции в други банки. Проведеното проучване на нивата на възнагражденията в банките към 1 юли 2022 г. показва изоставане на възнагражденията на групата на ръководителите. Максимално допустимото общо средно месечно възнаграждение на членовете на Управителния съвет на БНБ изостава с 13.41% спрямо достигнатите общи средни месечни възнаграждения на ръководителите на банки в България.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.