Заловените наркотици на паркинга на „Кауфланд“ са за над 44 000 лева, единият от арестуваните четирима е задържан

Окръжната прокуратура в Разград привлече като обвиняем за държане с цел разпространение на амфетамини 39-годишния Петко А. и го задържа за срок до 72 часа, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

При проверка на автомобил на паркинга на магазин от голяма търговска верига в Разград е установено, че мъжът държи чанта, в която полицията е открила 1 кг и 470 грама амфетамини. Разследващите разполагали с предварителна информация за това.

Стойността на наркотиците е оценена на над 44 000 лева. При продажба на уличния пазар обаче, където 1 таблетка амфетамин се търгува за 20 лева, цената на иззетия наркотик ще надхвърли многократно посочената стойност. 

Пред разследващите обвиняемият се е признал за виновен за извършеното престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Останалите трима пътуващи в автомобила са разпитани като свидетели по досъдебното производство. Обвиняемият Петко А., който е от Севлиево, е криминално проявен и осъждан.

Предстои Окръжната прокуратура в Разград да внесе искане в Разградския окръжен съд да вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 39-годишния обвиняем.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.