Залесяване и премахване на нерегламентирано сметище в Седмицата на гората

В Седмицата на гората Общинско предприятие „Разградлес“ по традиция залеси участъци землищата на селата Дряновец и Балкански на площ 33 дка.

Общо 1100 фиданки едроразмерна топола бяха засадени край двете села. На едното място бе попълнен терен след залесяване миналата година, а на другото – ново залесяване, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Другата инициатива на общинското предприятие директорът на „Разградлес“ инж. Свилен Йорданов представи днес на  кмета на Разград Денчо Бояджиев и  на зам.-кмета Добрин Добрев. Премахнато е нерегламентирано сметище в местността Старият кладенец край пътя Разград–Русе между селата Гецово и Осенец. Само за няколко часа от служителите в предприятието напълниха голям контейнер за строителни отпадъци. След почистване на мястото бе поставен винил с надпис „Нека бъде чиста гората!“ на български и на английски език. „Искаме да спечелим за каузата повече хора, тъй като нерегламентираните сметища на горски територии не са малко, а това оставяме на децата и внуците си. Нека всеки си зададе въпроса какво прави за гората, от която получаваме и чист въздух, и дърва за отопление, билки, приходи,” заяви Свилен Йорданов.

Табели с надписа „Нека бъде чиста гората!“ ще бъдат поставени и на други места в общинските гори, където се установят подобни нерегламентирани сметища.

“Разградрес“ продължава и с традиционната си дейност по снабдяване на населението с дърва за огрев,” съобщи Свилен Йорданов. От началото на годината са продадени на жителите на общината 14 000 кубика дърва, от тях вече са доставени 4 000 кубика. Свилен Йорданов препоръча хората, които се отопляват на дърва, да заявяват необходимото им количество своевременно, като изчакат и реда си за получаването им.

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.