Закриха заседанието в НС след три неуспешни опита за събиране на кворум

Заради липса на кворум депутатите не успяха да открият днешното пленарно заседание, на което трябваше да се обсъждат процедурните за избор на нов председател на парламента.

“Нямаме необходим брой народни представители в зала”, информира временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов и обяви 15-минутна почивка.

Регистрираните в зала депутати бяха 110. Отсъстващи бяха ГЕРБ-СДС, ДПС, “Има такъв народ” и “Възраждане”.

Депутатите не успяха да съберат необходимия кворум за откриване на днешното пленарно заседание и от втория опит. Народните представители в зала този път бяха 113.

“Уважаеми колеги, въпреки че е очевидна тенденцията, че днес няма да съберем кворум, има важни точки от програмата, която е предвидена, съответно ще дам още една възможност да съберем кворум, заяви временно изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов. Той даде нова почивка, за да успеят депутатите да се съберат. Необходимият брой народни представители за откриване на заседанието е 121.

Мирослав Иванов стана временно изпълняващ длъжността председател на Народното събрание, след като Никола Минчев беше отстранен.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.