Задържаха 15 души от клана Гольовците в “Орландовци”

Над 15 души, повечето от клана Гольовците, са задържани в столичния квартал “Орландовци” за участие в организирана престъпна група.

Арестуваните са се занимавали с кражби – от рязане на релси през чупене на паметници в гробищните паркове до разпространение на акцизни стоки без бандерол и наркотици. Това сподели на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев от мястото на акцията, цитиран от БГНЕС. Всичко, от което може да се изкарат пари”, добави Гешев. Те са задържани за 24 часа.

На нито един все още не са повдигнати обвинения, това се очаква да стане утре сутрин. Претърсени са над 20 адреса, като броят им непрекъснато се увеличава, заради постъпваща информация, че на тях може да се намерят още доказателства.
Припомняме, че тази сутрин започна Специализирана операция срещу престъпната група за разпространение на наркотици в столичния квартал „Орландовци”. Разследва се евентуалното участие и на двама служители на Второ РПУ в бандата, която се е занимавала също така с грабежи и кражби. По тази причина са задействани служители на Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, а самата операция се провежда под надзора на Специализираната прокуратура.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.