Задържаха четирима при специализираната полицейска операция

Задържани в специализираната полицейска операция в Разград днес за срок до 24 часа са 4 лица – едно  за извършена кражба на пари от сградата на кметството в с. Бели Лом, едно – с повдигнато обвинение за сводничество и две – за притежаване на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Проведени са процесуално-следствени действия по доказване на престъпната дейност на задържаните – претърсвания на два имота, обиски и изземвания, разпити на 9 свидетели и едно обвиняемо лице.

В хода на операцията бяха проверени 515 лица и 353  моторни превозни средства. Установени са 109 нарушения по ЗДвП. Връчени са 6  наказателни постановления и 132 електронни фиша.

По време на операцията са проверени 42 заведения, автоморги, заложни къщи, игрални зали и др.

Проверени и профилактирани са 22  лица от криминалния контингент и лица с наложени мерки за неотклонение.

По време на специализираната полицейска операция е образувано едно бързо производство за престъпление за кражба с техническо средство и едно досъдебно производство за престъпление за наркотици, по което процесуално-следствените действия продължават.

Специализирана полицейска операция бе под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград и се проведе на територията на Разград. Тя бе насочена към противодействие на конвенционалната престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Изградени бяха 5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на града. На територията на областния център работиха четири мобилни групи. Общо 92 полицейски служители с 22 автомобила участваха в операцията.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.