Задържаха разградчанин с четири вида наркотик, незаконно оръжие и боеприпаси

42-годишен мъж от Разград е задържан за притежание на наркотици и оръжие, съобщиха от полицията.

Около 16 часа на 1 септември в лознишкото село Манастирско е спрян управляваният от мъжа автомобил „Сеат“. В хода на полицейската проверка водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата му е положителна на амфетамин и метаамфетамин – престъпление по чл.343Б, ал.3 от НК. При последвалото претърсване в автомобила са открити 6,80 грама бяло кристалообразно вещество, което при наркополеви тест реагира положително на метаамфетамин и 11,30 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

В хода на неотложните процесуални действия е извършено претърсване и изземване в апартамент в град Разград, обитаван от него. В жилището са установени високорискови вещества – 12,90 гр. зелена тревиста маса, която при направения наркополеви тест реагира на марихуана, 23,2 гр. бяло кристалообразно вещество, което при извършен наркополеви тест реагира на метаамфетамин и 0,75 гр. бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин. Също така е установено, че криминално проявеният мъж държи в дома си огнестрелно оръжие и боеприпаси от различен калибър, за които не притежава надлежно разрешително – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура. В хода на образуваното досъдебно производство предстои на задържания да бъде повдигнато обвинение за извършените престъпни деяния.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.