Задържаха край Стражец мъжа пребил, изнасилил и опитал да запали 17-годишното момиче в Цар Калоян

СЪС СЕРИОЗНИ ТРАВМИ И ИЗГАРЯНИЯ ДЕВОЙКАТА СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТА СИ

След усилени издирвателни и оперативни действия служители на ОД на МВР-Разград и Жандармерията под ръководството на Главна дирекция “Национална полиция” установиха извършителя на опита за убийство в Цар Калоян. Около 17 часа 25-годишният криминално проявен и осъждан мъж е задържан на едно от КПП-та, изградени в района на село Стражец. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Разград.

Окръжна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за изнасилване на непълнолетно момиче от неин родственик, който й причинил също множество тежки телесни повреди и опитал да я запали, съобщиха междувременно от Апелативната прокуратура във Варна. Предполагаемият извършител е на 25 години, добре известен на органите на реда и на прокуратурата и осъждан два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена. Досъдебното производство по случая е образувано на 16 ноември 2021 година. Момичето е намерено в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Незабавно е отведена и настанена в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния.

Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.