Задава се 21-ят конкурс „Живот без дрога”

За 21-ва поредна година ОД на МВР-Разград организира конкурс за най-оригинално послание срещу наркотиците „Живот без дрога”.

От своя старт през 2000 г. до сега конкурсът претърпя промени, като към традиционния музикален модул през 2012 г. се прибави и спортен модул. Целта на конкурса е да се осъществява превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите, да бъдат насочени младите хора към осмисляне на свободното им време с творчески и спортни изяви вместо рисково поведение в обществото.

Ива промяна и тази година – конкурсът ще е без музикална част, поради липса на интерес към нея, но пък за пръв път наред със спортния модул ще има  конкурс за плакат на тема „Живот без дрога”.

Спортното състезание ще се проведе на 2 април от 9.00 часа в спортна зала „Лудогорец” в Разград. В многобоя традиционно ще участват отбори от по шест души – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи – 5-6 и 7-8 клас. Всяко училище ще има право на по един тим във всяка възраст в игрите за бързина, точност и сръчност.

Заявките за участие в спортното състезание ще се приемат до 13 март в ОД на МВР Разград на ул. „Кирил и Методий“ № 8 и на телефоните на пресцентъра – 084/642267 и 0888/ 137 792.

В новия модул – плакат, носещ авторско послание по темата, могат да се включат ученици от 5-ти до 12-ти клас от цялата област  – индивидуално или групово. Ограничения в техниките, материалите и инструментите за изработване на плакатите няма. Ако плакатът е ръчно изработен, трябва да се представи на твърд картон в размер 35х50 см, а ако е правен на компютър – да е във формат PDF/JPG/TIF 200 dpi.

Творбите трябва да бъдат изпратени до 13 март на адреса на дирекцията в Разград или на имейл: od_razgrad@mvr.bg. Към тях трябва да бъдат посочени имена на автора или авторите, учебно заведение и населено място, както и данни за контакт.

Партньори на ОД на МВР-Разград в реализирането на „Живот без дрога“ са РУО на МОН, УСШ „Руси Бухтев“ – Разград и Превантивно-информационен център към ОбСНВ-Разград.

Дългогодишни спонсори на инициативата са „Амилум – България“ ЕАД и „Балканфарма – Разград“ АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.