Завъртя се Шарената въртележка

Празничният детски фестивал „Шарената въртележка“, посветен на Първи юни, започна с пленер за рисунки на стативи на тема „Пъстър, шарен детски свят” и с награждаване на тазгодишните отличници на Центъра за работа с деца .

„Пожелавам ви да се забавлявате и да изпитвате приятни емоции, докато рисувате, а Община Разград ще намери подходящ начин повече хора да видят вашите творби” – обърна се към малките художници зам.-кметът Добрин Добрев. 70 малки творци нарисуваха своя детски свят, рисунките им ще станат част от изложбата, която ще бъде подредена  между моста с лъвчетата и кръговото кръстовище. Всеки от малките художници получи и почерпка, след като приключи с творбата си, като подарък за всеки остана и кутията с пастели, с които рисуваха.

На следващото събитие Д. Добрев поздрави момичетата и момчетата, които получиха тазгодишните награди на Центъра за работа с деца. Церемонията също се проведе в градинката до Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. Общо 29 награди бяха раздадени на шестата поредна година. 13 от талантите на ЦРД получиха грамоти за изявени участници.

„Това са нашите 16 абитуриенте, които имахме щастието да гледаме как растат пред очите ни, израстват и се развиват и талантите им. Голяма част от тях са при нас от първи клас, други и от детската градина” – разказа директорът на ЦРД Даниела Куртева. Те получиха дипломи и плакети

На 1 юни са следващите събития от детския фестивал. Между 11.00 и 14.00 ч. пред Общинския културен център ще бъде представено предучилищното образование в Разград, а между 15.00 и 18.00 ч. ще са отворени работилничките на ЦРД и училищата “Христо Ботев“, “Васил Левски“, “Н. Икономов“, “Н.Й.Вапцаров“, “Отец Паисий“, “Ив.С.Тургенев“ и училище „Европа“. В 18.00 ч. започват уроците по народни танци „На хорце с „Хорце“. Празничният ден завършва  с „Цветна фурия“ в 18.30 ч. Инициативата е на Сдружение “Фабрика детските” и „Палавата панда”.

През цялото време малчуганите могат да се возят на шарената въртележка и да играят на батута пред Общинския културен център срещу символична цена от 1 лев. На площада има и щандове с лакомства. Част от приходите ще бъдат дарени за лечението на 17-годишния Мартин Христов.

„Шарената въртележка” продължава и в събота, 4 юни, в парка. Забавният ден ще започне с конкурс „Моят домашен любимец“ край Ронда в парка. Записването е между 9.00 и 10.30 ч. Само при записване с куче ще е необходимо представяне на паспорт за регистрация. Възможно е и предварително записване на тел. 084 618 251. Конкурсът започва в 11.00 ч., а награждаването ще е в 13.00 ч. След нещо ще има и киноложка изложба и демонстрации на полицейски кучета. Там ще бъде подредена и изложбата от първия фотоконкурс на тема „Моят лаещ любимец“. В 13.30 ч. поздрав към участниците в празника ще оправят музикални таланти от ЦРД.

Празничният детски фестивал „Шарената въртележка” се организира от Община Разград Център за работа с деца, зоокъта и приюта за бездомни животни.

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.