„Женско царство“ – приказка за възрастни на разградска сцена

„Опитахме се да направим от най-играната и популярна комедия „Женско царство“ приказка за възрастни“, каза на пресконференция режисьорът Орлин Дяков.

Премиерата на първата за новата година постановка на ДТ „Антон Страшимиров“ е на 15 януари от 19 часа в Общинския културен център.

„Изчистих сценографията: няма стаи, обзавеждане – характерни за онова време. Но вкарах много хореография. Моето изискване беше да има автентични български танци и музика. Търсехме заедно с колегите отговора на основния въпрос: „Какво би станало, ако…? Ако жени и мъже си разменят местата“, разкрива концепцията си за постановката Орлин Дяков. И очаква тя да е интересна и атрактивна за публиката.

Той е изключително доволен от актьорите в разградския театър, без външни артисти в спектакъла. „За мен това са хората, които държат този театър жив. Трупата на театъра, заедно с танцьорите и всички останали, са много добри професионалисти. Удоволствие беше да работя с тях, те имаха свои предложения в доработката на обстановката и образите“, е оценката на режисьора за колегите му тук. А те от своя страна му благодариха за възможността да работя заедно.

Сценографията е на зам.-директора на Театрално-музикален център – Разград Теодор Даскалов, а хореографията – на Зехти Бамов.

На сцената се завръщат Мария Петрова-Енева и Марияна Бранкованова. Участват още Боряна Йорданова, Веселин Борисов, Даниел Найденов, Евгени Стефанов, Лъчезар Хальов, Николай Сяров, и танцьорите от сцена „Назъм Хикмет“ Гюлхане Юзеир, Доротея Димитрова, Сибел Сейдалиева, Шенай Байрактар, Билгин Мустафов, Гюнеш Моканов, Зехти Бамов, Сонер Ахмед.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.